Halınızı yıkamaya öncelikle özel makinemizle tozunun alınması işlemi ile başlar sonraki aşamada halıda leke ve çürük kontrolü yapılır. En son ise halının rengine ve kirine göre özel yapılmış halı şampuanı seçilir ve yıkama işlemine başlanır yıkama işleminde halının dokumasına göre fırça ile halıyı deforme etmeyecek şekilde özenle fırçalama işlemi yapılır.
Bu işlem bittikten sonra ise halı durulanır ve suyu santrifüj makinesi yardımı ile atılır. Bu işlemin ardından ise halınızın kurutma işlemi yapılır halınız kışın özel kurutma hanemizde sıcak hava üfleyen brülörlü kazan sistemi ile kurutulur yazın ise özel askı sistemi ve güneş sıcaklığı ile kurutulur, kuruma işlemının ardından halınızın kuru temizleme ve kontrol işlemi ile bitirilip siz sayin müşterilerimize servis edilmek üzere hazırlanır.
El dokuma halı yıkama işlemi tamamen profesyonellik ve bilgi isteyen bir sistemdır bu yıkama sisteminde yıkama işlemini yapan personelin kesinlikle işin ehli ve tecrübesi olması gerekmektedir. Nedeni ise kıymetli yün, pamuk, floş ve ipek halılarınızın bilgisiz ellerde göreceği zararı telafi etmek mümkün değildir.
Özellikle Uzakdoğu, Menşeli, (Nepal Çin ve Hindistan ) Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Afganistan, Pakistan , beyaz zeminli halılarda yanlış deterjan seçimi bilgisiz personel tarafından yıkanması sonucu halıda renk bozumundan deforme oluşumuna kadar çesitli hatalar neticesinde istenmeyen sonuçlar çıkmaktadır. Anadolu desenli Türk halılarında ise durum daha önemlidir. Çünkü kökleri yüzyıllar öncesine dayanan Türk el dokuma halıları ise tam bir uzmanlık gerektiren yıkama bilgisi ister, biz 25 yıllık tecrübe ile el dokuma halılarınıza yıkama ve tamir ayrıca rengi solmuş halılarınıza boyama ile yeni bir görüntü katmak için yola çıkmış bulunmaktayız halı yıkama işi oto yıkamalarda yapılmamalıdır.
Tamamen kapalı mekanda çevresel koşullardan (toz ve kirli ortamlardan ) uzak, temiz ve hijyen ortamlarda yıkanmalıdır. Ayrıca hijyen olmayan ortamlarda yıkandığı iddia edilen halılarda kötü koku ve bakteriler ayrıca zamanla halıda çürüme meydana getirmektedir. Genelde yaz ve kış kendilerini halı yıkamacı olduğunu iddia eden firmalar, halılarınızı dışarıda kurutmaktadır. Bu kurutma esnasında çevreden geçen araçların yoldan ve sokaktan kaldırdığı toz, egzoz dumanı ve diğer sağlıksız koşullar halınızın içine sinerek evinize girmektedir. Bunu önlemek için lütfen halınızı yıkatacağınız firmayi dikkatli seçiniz.
Makine dokuması halılarda oluşan deformeler özellikle bilgisiz personelin yıkadığı halılarda oluşan deformeler sırası ile yanlış deterjan kullanımı sonrası oluşan beyaz zeminli halılarda sararma açık renklerde bariz biçimde görülen koyulaşma yüksek basınçlı oto yıkama makinesi ile halıların tüylerinin içe doğru yatırılması, kopartılması halıların yırtılması ve suyu sıkılma işleminden sonra kurutulmadan teslim edilmesinden kaynaklanan küflenme ve çürümelerdir. Ayrıca halınızın naylon torba içinde teslimati ve uzun süre naylon torbada bekletilmesi ile oluşan bakteriler ve bu bakteriler zamanla halınızı çürütüp çöpe gitmesine sebep olmaktadır.
El dokuma halılarda yıkamacı tarafından oluşan hatalar genellikle renklerin birbirine karışması halınızın şeklinin bozulması uzun süre ıslak bekletilmesi ile oluşan çürüme halıların tozunun alınmadan yıkanması ve bunun neticesinde bakteriler ve güveler halınızı içten içe kemirip çürümesine ve çöpe gitmesine sebep olur.
Tozu alınmadan yıkanan el dokuma veya makine halısı tozun içe gömülmesi ile ağırlaşır kötü koku yaymaya ve zamanla çürümeye varan istenmeyen durumlara neden olur.

Yorumlar